De Gulden Snede

Who the f*ck was Fibonacci?
De ‘gulden snede’ is een van de oudst bekende maatverdelingen. Euclides van Alexandrië beschreef al rond 300 v.Chr. hoe een lijnstuk te verdelen om de gulden snede te verkrijgen. Deze maatverdeling zit letterlijk en figuurlijk in het DNA van de mensheid. In de klassieke oudheid speelt de gulden snede bij het ontwerpen en bouwen al een belangrijke rol. Bij de Grieken en later de Romeinen was deze maatverdeling een bepalende regel in de architectuur.

lees meer...


 

Plezierig verpozen.

De tuin als kunstenaarsmateriaal
Hoewel de hedendaagse tuinkunst een indrukwekkend (kunsthistorisch) verleden kent, is er toch maar weinig inhoudelijke waardering voor. Wat een tuinman (of tuinarchitect) doet vinden we knap maar hem (of haar) een kunstenaar noemen is vaak een stapje te ver. Toch biedt de tuin interessante opties voor hedendaagse beeldend kunstenaars.

lees meer...


 

Wat gebeurde hier?

Ergens in de Dordogne
Deze foto, die meer dan tien jaar in mijn studio hing, maakte ik ‘ergens’ in de Dordogne. Het is een binnenplaatsje van een verlaten – en vervallen – boerderij zoals er op het Franse platteland heel veel van zijn. De tafel en stoel maakten me duidelijk dat iemand hier gegeten had: op het tafellaken trof ik wijnvlekken en broodkruimels aan. De maaltijd was nog maar kortgeleden anders hadden vogels de broodkruimels wel opgegeten. Nog steeds vraag ik me af wat hier nu precies gebeurde of – beter nog – aan het gebeuren was.

lees meer...

Anton Staartjes
t: 06 51 71 53 48
Deze site is aangesloten bij Google Analytics
© 2020 Anton Staartjes
klik: privacy, leveringsvoorwaarden
Om mijn werk te zien, gebruik een tablet, laptop of desktopcomputer
To see my photography, use a tablet, laptop or desktop computer

enter
Bekijk een korte serie foto's
View a short series of photos
Anton Staartjes
t: 06 51 71 53 48
Deze site is aangesloten bij Google Analytics
© 2020 Anton Staartjes
klik: privacy, leveringsvoorwaarden